Din browser er af ældre dato, der kan derfor forekomme fejl på siden.
Vedligehold din bolig
Som lejer hos AL2bolig har du selv ansvaret for, at boligen bliver vedligeholdt indvendigt. Boligen skal vedligeholdes så ofte, at den ikke forringes, bortset fra almindeligt slid og ælde.
A- eller B-ordning?
Din vedligeholdelsesordning afgør, om du selv skal betale for arbejdet.
Vedligeholdelsesreglement
Vedligeholdelsesreglementet beskriver de gældende regler for vedligeholdelse af boligen. Vedligeholdelse i boperioden er en vejledning i, hvordan boligerne i din afdeling skal vedligeholdes.

Vedligehold i boperioden
Lofter
Afvaskning med grundrens. Derefter maling med f.eks. Loftal eller med et produkt af samme kvalitet.
Tapetserede vægge
Male med Dispex 6 råhvid, eller med et andet produkt af samme kvalitet.
Malede vægge/WC
Afvaskning med grundrens. Derefter maling med f.eks. Disotex 10, eller med et produkt af samme kvalitet.
Træværk
Afvaskning med grundrens. Derefter maling med f.eks. Dispex 50 halvblank, eller med et produkt af samme kvalitet.
Huller i vægge (tørrum)
Spartles med polyfilla.
Låger og korpus
Skabslåger der er fineret er fra fabrik behandlet med en syrehærdende lak. Direkte skader på finéren eller gennemslibninger kan kun repareres af en fagmand. Skabskorpus fremstår i glat, malet overflade. De glatte, såvel lak- som malede flader, kan nemt renholdes med en klud opvredet i lunkent vand, evt. tilsat lidt sæbe eller sulfo.
Køkkenbordplader
Bordpladerne er af plastlaminat. Plastlaminatplader er meget hårde og slidstærke, syre- og alkalibestandige og tåler temperaturer op til ca. 100 grader. De tåler derimod ikke, at der skæres i dem. Brug derfor aldrig ståluld eller skurepulver, der vil ridse pladen.
Entrédøre
Dørene benævnes som BD 30 døre, hvilket vil sige, at det er en type branddør, der kan sikre imod varme og røg i ca. 30 min. De afvaskes i mild sæbevand. Greb, dørskilt og brevkasse er af rustfrit stål, og skal renholdes på samme måde. Gummilisterne kan, hvis de knirker, smøres med lidt silikone. Dørtrin kan lakeres med en klar vandig gulvlak. Der må ikke opsættes mærkater eller lign. på dørene.
Navneskilt
Har man brug for at få ændret navneskiltet, skal man henvende sig til varmemesteren.
Nøgler
Der medfølger 3 nøgler. Nøgler kan og må ikke kopieres andre steder end hos firmaet RUKO. Man kan købe ekstra nøgler ved at henvende sig til varmemesteren. Nøglerne kan også åbne i vaskehus og kælder for de beboere, der har pulterrum her.
Skal en håndværker ind i lejligheden, må der udleveres en nøgle til varmemesteren.
Har man “glemt” sin nøgle, kan varmemesteren eller afdelingsbestyrelsen ikke låse op. Der henvises til låsesmed for egen regning.
Atriumgård/glasgange
Det skal tilstræbes, at glasgangene altid fremstår pæne og vedligeholdte. Det er den enkelte lejer, der har ansvaret for renholdelse og vanding af den del af gårdrummet, der tilhører den lejede bolig.
Der må ikke foretages yderligere tilplantninger af jordareal, men der må frit stilles tilplantede krukker på flisearealer, dog ikke tilplantet med tomat, agurk og peber på grund af stor risiko for utøj, der har vist sig besværlig af fjerne i atriumgårdenes øvrige beplantning.
Sygdomsbekæmpelse af skadedyr på planter i haverne/gårdene
Sunde planter, som får tilstrækkeligt med gødning og vand, vil i de fleste tilfælde selv bekæmpe skadedyrsangreb. Hvis der alligevel konstateres skadedyr, vil det dog være en god idé hurtigst muligt at foretage biologisk bekæmpelse, så det ikke breder sig. Biologisk bekæmpelse har tillige en forebyggende virkning. Hvis angrebene er voldsomme og synligt hæmmer plantevæksten, kan det bekæmpes ved sprøjtning. Men så vil også de udsatte nyttedyr gå til grunde. Ved kemisk bekæmpelse skal anvendes midler som er godkendt hos Statens Plantologiske Forsøgsstation.
Hvis beplantningen generelt ikke har tilvækst, eller hvis store dele ser ud til at mistrives, f.eks. med gule blade, synlige bladribber eller har brune bladspidser, kan det skyldes forkert gødning eller ophobede klorsalte fra vand og næringsstoffer.
Når planterne ser syge ud, kan nedenstående skadedyr være en medvirkende årsag.
- Skjoldlus: Brune pletter, klistrede blade skrabes forsigtigt af med en blød tandbørste og planten vaskes med insektsæbe. Skal bruges gentagne gange da æggene overlever.
- Uldlus: Ligner små snefnug i skudspidserne, bladhjørner og knopper. Bekæmpes med australske mariehøns, der kan købes gennem FDB eller planteskole.
- Spindemider: Hvidt spind som fint edderkoppespind. Bladene bliver med tiden sorte. Bekæmpes med rovmider, edderkopper eller mariehøns.
- Bladlus: Klistrede blade. Små grønne larver. Bekæmpes med rovmider, mariehøns eller edderkopper. Planterne kan overbruses med insektsæbe.